תקציר המתכון: זהו מתכון שנשאר לי מזכרת מאמא שלי ז"ל, כשראיתי אותה מכינה את החצילים, חשבתי לעצמי כל כך הרבה עבודה יש בהכנת המתכון. אבל היום אני מבינה שהעבודה לא קשה במיוחד. כאשר מבשלים באהבה הכל קל.
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
חוצים את החצילים לאורכם.
מרוקנים בעזרת סכין או כף את תוכן החצילים,
ממליחים מעט ,
במחבת מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את
תוכן החצילים למחבת, מטגנים היטב, מידי פעם מוסיפים
מים עד שהחצילים מתרככים.
לתוך התערובת הזאת מוסיפים את הפטרוזיליה, התבלינים
והביצה ומערבבים היטב.
לוקחים את סירות החצילים וממלאים אותם בתערובת.
במחבת לשים שמן ולחמם היטב.
ומטגנים את סירות החצילים על אש בינונית.
אפשר לכסות עם מכסה, כאשר המילוי למעלה מתקשה מעט,
הופכים ומטגנים את הצד השני, עוד מספר דקות ומוציאים בזהירות.
דרך קלה ונוחה יותר היא:
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עש שהשכבה העליונה מתקשה,
והחצילים רכים.
אפשר לאכול קר או חם.