לןגן

קובה דלעת

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 03/12/2023 | 18:20
קובה דלעת

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים לבצק הקובה

מילוי הבשר לקובה

מרכיבים למרק הקובה

אופן הכנה

  1. הכנת בצק הקובות:

  2. בקערה שמים את הבורגול המושרה מוסיפים את הסולת והמלח מעבדים לבצק ומניחים לנוח כ-10 דקות.

  3. מילוי הקובה:

  4. בקערה שמים את הבשר הטחון מוסיפים את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים, מערבבים לעיסה אחידה.

  5. לקחת פיסת בצק בגודל כדור פינג פונג לשטח על היד, לקחת מעט מהמילוי ולמלא את הבצק, לסגור את הבצק כמו כדור פינג פונג. להכין כך את כל הקובות. אני הכנתי כמות כפולה והקפאתי כך שכל פעם אני מוציאה ומכינה רוטב אחר.

  6. אופן הכנת המרק:

  7. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את קוביות הדלעת ואת רסק העגבניות מתבלים במלח פלפל שחור או פלפל לבן, מוסיפים מיץ לימון וסוכר מערבבים מוסיפים מים רותחים מבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות או עד שהדלעת מתחילה להתרכך טועמים ומתקנים תיבול מוסיפים את הקובות ומבשלים עוד כ-20 דקות.

  8. מגישים עם אורז לבן.