לןגן

לזניה עשירה

מאת: אורית לוי, פורסם: 13/11/2023 | 09:48
לזניה עשירה

תקציר המתכון: קלה להכנה, טעימה בטירוף

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור 180 מעלות רגיל.

  2. בסיר לחמם את הקמח והחמאה עד שהיא תימס תוך ערבוב עם כף עץ.

  3. תוך כדי ערבוב להוסיף את החלב בהדרגה ולערבב כל הזמן.

  4. להוסיף מלח ופלפל ולערבב עד שאין גושים והתערובת מסמיכה מעט.

  5. להוריד מהגז ולהכניס פנימה את הגבינות ולערבב היטב (לשמור בצד 4 כפות מהצהובה המגורדת לאחר כך)

  6. בנפרד לערבב בקערה את מצרכי הרוטב - רוטב לפיצה, עגבניות מרוסקות ובזיליקום.

  7. בתבנית לאפייה מרובעת מוזגים שכבה דקה של הרוטב.

  8. מעליה להניח עלי לזניה אחד ליד השני.

  9. מעליהן להניח שכבה דקה של גבינות ועליהן עוד שכבה דקה של רוטב עגבניות.

  10. ככה ממשיכים להניח את השכבות כשהעליונה ביותר היא שכבת הרוטב.

  11. לי יצאו 4 שכבות עלי לזניה.

  12. לפזר מלמעלה את הגבינה הצהובה המגורדת ששמנו בצד.

  13. לכסות בנייר אלומיניום ולאפות 30 דקות בתנור שחומם מראש.

  14. להסיר את הנייר ולאפות עוד 40 דקות עד שהלזניה מזהיבה.