לןגן

לחם קינמון מתוק משגע

מאת: אורית לוי, פורסם: 26/10/2023 | 14:00
לחם קינמון מתוק משגע

תקציר המתכון: הריח עוטף את הבית והטעם מושלם - אחד הטעימים!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר או ידני ללוש קמח, חלב, ביצים, חמאה רכה, סוכר, שמרים במשך 5 דקות.

  2. להוסיף את המלח וללוש עוד 5 דקות.

  3. להכניס למקרר לתפיחה כל הלילה.

  4. להמיס בקערה חמאה במיקרו, להכין קערה נוספת עם סוכר וקינמון לציפוי.

  5. להניח את הבצק הקר על משטח מקומח ולרדד מעט.

  6. לקרוץ עיגולים קטנים, לטבול בחמאה המומסת, לטבול בתערובת הסוכר והקינמון ולהניח בתבנית עגולה (רגילה או קוגלהוף) אחד ליד השני. כשסיימנו שכבה ראשונה להניח מעליה שכבה נוספת עד שמסתיים הבצק.

  7. להתפיח 50 דקות, לחמם תנור 180 מעלות ולאפות כ- 25 דקות עד שמזהיב.

  8. לחכות שיתקרר ולהפוך את התבנית ולחלץ את הלחם.