תקציר המתכון: שבלולי בורקס הכי טעים הכי מהיר שמכינים מבצק מלוואח, פינוק אמיתי.
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות
מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומשמנים מעט
מניחים עלה מלוואח על נייר האפייה וממתינים 2-3 דקות, שיפשיר מעט ושיהיה נוח לעבודה
מפזרים מעל כל עלה מלוואח באחידות פתיתי גבינה צהובה, פתיתי גבינת פרמז'ן, טבעות זיתים
מגלגלים את עלי המלאווח לרולדה חותכים לרוחב ל-4 שבלולים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר הסגירה פונה למטה
חוזרים על התהליך עם 3 עלי המלאווח שנותרו
פוחסים מעט את שבלולי הבורקס שבתבנית בעזרת כף היד, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 15 דקות או עד להזהבה יפה
מוציאים מהתנור, מקררים מעט ומגישים לצד ביצים קשות, סלט ירקות טרי, גבינה צהובה, קוטג' ועוד ..
זהו חברות וחברים תיהנו, שתפו, ממליצה בחום, אצלי בארוחת הבוקר בשבת הם נזללו בצ'יק
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה