לןגן

אנטיפסטי ירקות בתנור בקלי קלות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 29/09/2023 | 08:05
אנטיפסטי ירקות בתנור בקלי קלות של סבתא לאה

תקציר המתכון: צבעוני, בריא, ממכר, מומלץ כתוספת לכל ארוחה, טעים לנשנוש או בתוך כריך ועוד, כל אחד יכול.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לירקות

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות

  2. בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומנת היטב, מסדרים בשכבה אחידה את כל הירקות, כל ירק מונח בשורה לבד כמו רעפים (ראה תמונה), אין לערבב את הירקות יחדיו

  3. בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה, זה הזמן לטעום ואם צריך לשפר טעמים

  4. מורחים בנדיבות בעזרת מברשת את הרוטב מעל הירקות

  5. מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות או עד שהירקות משחימים ומתרככים

  6. מגישים ואוכלים חם. טעים גם קר

  7. טיפים ושדרוגים ..

  8. את כמות הירקות ניתן לבחור לפי העדפות אישיות, ניתן להוסיף או להוריד כל ירק שרק תרצו

  9. עגבניות רבעים, ברוקולי פרחים, פטריות טריות שלמות, בצל גדול לבן/סגול קלוף חתוך לארבעים ועוד ..

  10. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה