תקציר המתכון: המטבח הטורקי עשיר במתכוני אורז טעימים להפליא. האורז כאן מתובל עם פירות יבשים וכבד שעבר צליה
קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
משרים את כוס האורז בכף מלח ושתי כוסות מים רותחים. עד שהמים מתקררים. מסננים מטגנים את הבצל בכף שמן זית עד שמזהיב מוסיפים צנוברים ואורז ומטגנים חמש דקות. מוסיפים כוס אורז חצי כוס מים חמים עם מעט אבקת מרק עוף טבעית מוסיפים צימוקים משמשים חצויים מלח ופלפל. מטגנים בנפרד את הכבדים מפזרים עליהם מעט סוכר. מעבירים הכול לאורז מבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזלים נספגו. מוסיפים קינמון ופלפל אנגלי טחון מנמיכים להבה למינימום מכבים מכסים במגבת ומשאירים עוד 20 דקות לנוח.
מערבבים ומגישים