לןגן

טפאדה - מאפה גבינות טורקי

מאת: שרה זקן, פורסם: 17/09/2023 | 09:53
טפאדה - מאפה גבינות טורקי

תקציר המתכון: טעם נהדר במראה מהמם

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. למעוך את תפוח האדמה.להוסיף גבינת חמד,גבינה לבנה וגבינה צהובה.רבע כפית מלח,מעט אגוז מוסקט וחצי מהביצה.

  2. להכנת הבצק צריך:

  3. חצי כוס מים

  4. חצי כוס שמן

  5. חצי כפית מלח או פחות

  6. נרתיח הכול ביחד. נצנן. נעביר לקערה נוסיף 2 כוסות קמח ונעבד לבצק.נכסה ניתן לבצק 10 דקות מנוחה .נפריד ל-2 גושים. נפתח גוש אחד ונעביר לתבנית עגולה ( או מלבנית די בנונית) נשטח היטב בעזרת הידים. לא לקמח את המשטח לא צריך.אחר כך נמרח את המילוי על כל התבנית. נקח את הגוש השני נרדד יפה לגודל התבנית ונכסה יפה את הגבינות. נחתוך לקוביות. נמרח בביצה טרופה. ולסיום נפזר סומסום לקישוט.

  7. אופים על 190 מעלות עד שהמאפה משחים יפה.