תקציר המתכון: מתכון בסגנון טורקי טעים במיוחד מתאים ל-3 סועדים
קטגוריה: ירקות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קשה
מקלפים את החצילים פסים פסים כמו זברה
טובלים ל-15 דקות בקערה עם מים ומלח
מוציאים מנגבים אופים בתנור על 200 מעלות עד
שמתרכך. קוצצים בצל עם כף שמן זיתמטגנים עד שהבצל שקוף
מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים עד שהצבע של הבשר
נעשה כהה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה דק
מעט מלח פלפל שחור מעט פלפל אדום
מוציאים את החצילים מהתנור. פותחים אותם ויוצרים מין בטן
ממלאים את הבטן בתערובת הבשר הטחון כ-3 כפות מלאות
מכסים ברצועות פלפל ירוק ופרוסות עגבניות יפות
מערבבים את הרסק המים החמים מעט מלח שופכים על החצילים עד גובה שני שליש מגובה הסיר
אופים בתנור מחומם על 200 מעלות 25-30 דקות
מוכן.
מגישים עם אורז לבן