לןגן

פשטידת כרובית

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 07/09/2023 | 18:56
פשטידת כרובית

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול של מים רותחים מוסיפים מלח מערבבים מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים 5 דקות מסננים ומניחים בצד.

  2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  3. בסיר ממיסים חמאה על אש בינונית, מוסיפים שום כתוש ומאדים 1-2 דקות.

  4. מוסיפים קמח, מבשלים תוך ערבוב מתמיד למשך דקה. תוך כדי טריפה מתמדת יוצקים בהדרגה את החלב, ממשיכים לבשל ולהקציף על אש בינונית- נמוכה עד שהרוטב מסמיך.

  5. מסירים מהאש ומוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה, גבינה בולגרית וגבינה מוצרלה מערבבים עד להמסה ואיחוד החומרים.

  6. מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית אפייה. יוצקים את הרוטב על הכרובית עד שכל הכרובית עטופה ברוטב. מעל מפזרים מעט גבינת מוצרלה מגורדת.

  7. אופים בחום 25-35 דקות עד להזהבה והפשטידה מבעבעת.