לןגן

קוסקוס במיקרו

מאת: חנה גולן, פורסם: 11/08/2023 | 15:22

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. בקערה שמתאימה למיקרו שמים חצי קילו סולת,חצי כוס שמן ומלח לפי הטעם (כף שטוחה).

  2. 2. מערבבים היטב עם מזלג,מכסים במכסה ומכניסים ל 3 דקות במיקרו.

  3. 3. מוציאים מהמיקרו,מערבבים במזלג ושמים כוס מים בדפנות (1).

  4. 4. מערבבים היטב עם מזלג ומכניסים למיקרו ל 4 דקות.

  5. 5. מוציאים מהמיקרו,מערבבים היטב במזלג,שמים כוס מים פושרים,מערבבים היטב במזלג ומכניסים לעוד 3 דקות (2).

  6. 6. מוציאים מהמיקרו,מערבבים היטב עם מזלג,שמים כוס מים פושרים,מערבבים במזלג ומכניסים לעוד 3 דקות (3)

  7. 7. אחרי השלב החמישי,אחרי שהסתיימו להן 4 הדקות,יש להשאיר את המכסה ולא לפתוח למשך כחצי שעה בערך וזאת מכיוון שהקוסקוס ממשיך להתבשל מהאדים שבתוך הקופסא.

  8. 8. את הסולת יש להעביר במסננת בעזרת מזלג או ידיים

  9. 9. ל 1 ק"ג סולת - להכפיל את הכמויות של המלח והמים , לשים בכל פעם 4דקות במיקרו עם המים - 3 פעמים (או 4 פעמים אם לא מספיק רך אחרי הפעם השלשית)