לןגן

מוח ברוטב חריף

מאת: יעל סבריגו, פורסם: 16/07/2023 | 20:45
מוח ברוטב חריף

תקציר המתכון: המתכון למוח שאף פעם לא נשאר ממנו בסיר!!! יותר קל ממה שאפשר לדמיין…

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. עוטפים את המוח (כל חלק בנפרד) בנייר כסף

  2. בסיר מרתיחים מים (3/4 מהסיר) עם 3/4 כפית כורכום.

  3. מרתיחים את המוח בסיר כ20 דק׳.

  4. מוציאים את המוח למי קרח (עדיין עטוף) ומתחילים בהכנת הרוטב.

  5. שופכים לסיר סווטאז׳ שמן בנדיבות , מוסיפים גמבה חתוכה לרצועות ופלפל חריף חתוך לרבעים ומטגנים עד שמתחיל להתרכך.

  6. מוסיפים לסיר ראש שום מפורק וקצוץ מטגנים עוד 3 דקות.

  7. מוסיפים 2 כפות פפריקה מתוקה וכפית פפריקה חריפה (למי שלא אוהב ממש חריף חצי כפית - בשלב זה ניתן להוסיף גם 2 פלפל שאטה יבשים).

  8. את המוח כשהוא קר חותכים לחתיכות ומוסיפים לסיר, שופכים מים עד גובה המוח בלבד!

  9. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (אני על פלפל שחור מוותרת)

  10. מי שמעוניין להוסיף חומוס זה הזמן.

  11. כוסברה קצוצה מעל הכל בכמות נדיבה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

  12. מומלץ להגיש ליד חלה

  13. בתאבון :)