תקציר המתכון: עוגת תפוחים סמדר יפרח
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
את התפוחי עץ אני מקלפת וחותכת לפרוסות, שמה בקערה עם מים עם מעט מיץ לימון כדי שלא ישחירו, מסננת ושוטפת היטב.
אני שמה במחבת את התפוחים והמלון ומערבבת מעט, אני מוסיפה 1 כוס סוכר, קינמון ואגוז מוסקט ומערבבת, אני מבשלת על להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים מעט.
אני מפזרת מעט קמח על משטח העבודה ופותחת את הבצק העלים וחותכת לחצי, (חצי אחד אני שמה בצד), אני מרדדת מעט מניחה צלחת הפוכה על הבצק, וחותכת מסביב לצלחת (אני חותכת את הבצק עם צלחת שמעט יותר גדולה מהתבנית האפייה) אני שמה את הבצק בתבנית האפייה ודוקרת את הבצק בעזרת מזלג, מכניסה לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ואופה כ-10 דקות, אני מרדדת מעט את החצי השני של הבצק וחותכת לרצועות שוות, אני מוציאה את התבנית מהתנור וממלאה בתפוחים המבושלים ומיישרת.
אני שמה רצועות בצק מעל התבנית אחד ליד השני, אני מסובבת את התבנית חצי סיבוב, ושמה מעל רצועת בצק ומשחילה בין הרצועות אחד מלמעלה ואחד מלמטה, אני שמה עוד רצועת בצק ומשחילה בין הרצועות בצד הנגדי של הרצועה הקודמת, וכך אני ממשיכה להשחיל את שאר הרצועות, אני גוזרת את עודף הבצק מסביב לתבנית האפייה, אני מכניסה פנימה את הבצק מסביב, אני מורחת ביצה, ומכניסה לתנור שחומם מראש ואופה כ-30 דקות, עד לצבע זהוב פה.
סירופ: אני שמה סיר קטן על להבה בינונית ומוסיפה 1/2 כוס מים, 1 כוס סוכר ומיץ לימון, מערבת מעט ומביאה לרתיחה, מנמיכה את הלהבה ומבשלת כ-10 דקות, ומניחה בצד שיתקרר מעט, כשהעוגה החמה יוצאת מהתנור אני מורחת סירופ בנדיבות, ומפזרת מעל אבקת סוכר.
כך טעים שלא תפסיקו לנשנש…
למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, ✨תודה רבה✨