לןגן

רוגלך סמדר יפרח

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 05/07/2023 | 23:11
רוגלך סמדר יפרח

תקציר המתכון: רוגלך שוקולד פרווה סמדר יפרח

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מצרכים לבצק

מצרכים למילוי

אופן הכנה

  1. הבצק: - אני שמה את כל המצרכים של הבצק בקערה ולשה עד לבצק אחיד, אפשר גם במיקסר, אני שמה את הבצק בקערה, מכסה במגבת, ומניחה בצד לשעה, אני מתפיחה את הבצק פעמיים.

  2. המילוי: - אני שמה את המצרכים בקערה, 3 כפות קקאו, 1 כוס סוכר, 1 כף קפה נמס, ומתחילה עם 1/4 כוס שמן, ומערבבת היטב, אם צריך אני מוסיפה מעט שמן אני מוסיפה, כדי שהמלית תהיה נוזלית, אבל לא נוזלית מידי, ומניחה בצד.

  3. אני מפזרת מעט קמח על משטח העבודה, מניחה את הבצק, מפזרת מעט קמח על הבצק, ומרדדת לעובי 1/2 ס"מ.

  4. שתי דרכים, השיטה הראשונה אני חותכת את הבצק למלבן, חותכת משולשים מתוך המלבן ומורחת את המילוי, אפשר למרוח את המילוי על המלבן, ואז לחתוך למשולשים.

  5. השיטה השנייה לרדד את הבצק בצורת עיגול, לשים מעל צלחת ולחתוך מסביב לעיגול יפה, אפשר למרוח במקום המילוי ממרח שוקולד, לא למרוח בדפנות הבצק, למרוח את השוקולד מפנימה החוצא, אני חותכת את העיגול למשולשים, חותכת את העיגול לחצי, חותכת לחצי בצד השני, ושוב כל משולש לחצי, אני לוקחת כל משולש ומגלגלת, כשאני מגלגלת אני מותחת מעט את הבצק, כשהזנב שלו כלפי מטה, אני שמה בקערה את הביצה ו-1 כפית אבקת סוכר, ומערבבת היטב, ומורחת על הרוגלך, ומכניסה לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות, ואופה כ-30 דקות, בזמן האפייה אני מכינה את הציפוי, אני שמה בסיר קטן 1/4 כוס מים ו-1/4 כוס סוכר, יש כאלה שמוסיפים סוכר וניל, ומביאה לרתיחה, מנמיכה את הלהבה, ומבשלת כ-10 דקות, ומניחה בצד, כשהרוגלך החם יוצא מהתנור אני מורחת מהציפוי על הרוגלך.

  6. כך טעים שלא תפסיקו לנשנש...

  7. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCLVtnNKLH7c56W2ODKs8kRw ✨תודה רבה✨