תקציר המתכון: מתכון של יונית צוקרמן https://www.yonit-tzukerman.co.il/%D7%A9%D7%91%D7%AA%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D/%D7%98%D7%91%D7%97%D7%94-%D7%9B%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%91%D7%A9%D7%A8/
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
שמים בתחתית הסיר שמן ומחממים שתיים שלוש דקות מוסיפים את קוביות הבשר
עצה :לא לוותר על השילוב של קוביות אונטריב/גולש /צלי כתף עם האסאדו(קונים נתח בשר אסאדו ללא עצם ושומן וחותכים לקוביות )כי השילוב של שני סוגי הבשר מעשיר את הטעם
וכן לפני שתשאלו כן אפשר לעשות קילו וחצי מאותו סוג בשר .אבל השילוב של שניהם זו שוס
יאלללה חוזרים למתכון ☺אחרי ששמנו שמן וחיממנו את השמן בסיר אנחנו מטגנים את הבשר עד הזהבה מכל הצדדים(צבע חום )
במקביל מוסיפים את הבצל ומטגנים הכל ביחד
תנו לבצל לספוג את הטעם של הבשר עד שהבשר מזהיב
אחכ תוסיפי שיני שום ערבוב קליל ואז את הרסק העגבניות התבלינים
שופכים מים רותחים עד לגובה של 3/4 סיר
מוסיפים אתהשעועית שהשרינו לילה שלם (לא לשכוח לשטוף היטב)
מערבבים ומבשלים הכל על אש קטנה שעתיים וחצי
אחרי שעתיים וחצי אני מוסיפה קוביות תפוא.
ומבשלת את כל הסיר עוד חצי שעה.למה ?כי אם התפוא יתבשל מהתחלה בסוף הוא יתפורר מבישול יתר לכן אחרי שעה וחצי שעתיים מוסיפים לסיר את הקוביות וממשיכים לבשל על אש קטנה עד ריכוך מלא(בערך חצי שעה )וזהו יש לכם מעדן של הלייף
הערות :
אפשר להשתמש בשעועית בשקית קפואה.מוסיפים את השעועית אחרי שעה וחצי (לא לשכוח להפשיר לפני לילה במקרר ו….לא לשכוח לשטוף )
למה אחרי שעה וחצי ולא בהתחלה כי רוב השקיול הקפואות השעועית חצי מבושלת /מבושלת
אפשר להכין הכל בסיר לחץ להכניס הכל ל45 דקות מרתיחה .