לןגן

קרואסון צרפתי

מאת: אתי ממן, פורסם: 26/07/2015 | 17:32
קרואסון צרפתי

תקציר המתכון: קרואסון צרפתי

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 48, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למריחה

מילוי

ציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה לערבב קמח ושמרים, להוסיף סוכר, בקערה נוספת לערבב ביצים, שמן ומים, להוסיף לקמח, להמשיך לערבל חמש דקות, לקראת סוף הלישה להוסיף מלח, להתפיח שעה, ללוש פעם נוספת ולהתפיח שעה נוספת, לחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים, לחלק כל חמאה לשלושה חלקים שווים, (סה"כ שישה חלקים של חמאה) לקמח משטח עבודה, לרדד טוב כל חלק לצורה עגולה, למרוח אחד מהחלקים של החמאה, לקפל אחד על השני מהצדדים, ולהמשיך בקיפול מהכיוון השני, סה"כ ארבעה קיפולים, וכך לעשות עם שני החלקים הנותרים, להניח על השיש ולכסות עם שקית ניילון, לאחר חצי שעה לעשות את אותה פעולה עם שלושת החלקים של הבצק, והחמאה השנייה שחילקנו, להכניס כל חלק בנפרד לשקית ניילון (גופיה) להכניס למקרר לילה שלם, להוציא חלק אחד מהמקרר, לקמח משטח עבודה, לקמח טוב מערוך, לרדד דק כמה שאפשר, בעזרת גלגלת פיצה לחתוך למשולשים שווים (16 משולשים), לקחת כל משולש ולרדד שוב, לשים בקצה הרחב של כל משולש 2 או 3 קוביות שוקולד, לגלגל מהחלק הרחב ביותר, וכך עם שני החלקים שממתינים לנו במקרר, לסדר בתבנית עם נייר אפייה במרווחים (תופחים באפייה), להבריש עם ביצה, ולפזר שקדים פרוסים, לאפות 170 מעלות 20 דקות או עד שמזהיבים..