לןגן

רוסטביף סינטה

מאת: חנה גולן, פורסם: 10/06/2023 | 08:35

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למרינדה

אופן הכנה

  1. - לערב בשקית או בקערה את כל חומרי המרינדה- שום מעוך, חומץ בלסמי, סילאן, חרדל, שמן זית, רוזמרין, מלח ופלפל שחור.

  2. - להכניס את הסינטה המרינדה ולעטוף בניילון נצמד.

  3. - להשרות את הסינטה במרינדה 1-6 שעות במקרר.

  4. - להוציא את הבשר מהמקרר כשעה לפני שמכניסים לתנור כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.

  5. - לחמם תנור ל-250 מעלות על מצב גריל.

  6. - את הירקות בתבנית אפייה על נייר אפייה. לזלף מעליהם מעט שמן זית (1-2 כפות) ולפזר מעט מלח. לערבב היטב. להניח מעל את הרשת של התבנית.

  7. - להניח את הסינטה על הרשת כשהצד של השומן כלפי מטה (ללא הרוזמרין, השום והמרינדה).

  8. להכניס לתנור. אחרי שהשכבה העליונה משחימה (כ 10 דקות), להפוך את הסינטה כך שהצד של השומן כלפי מעלה ולצלות עד השחמה - לעוד כ 5 דקות, סה"כ כ-15- דקות צלייה להשחמה משני הצדדים.

  9. - אחרי שהסינטה השחימה, להוציא את התבנית מהתנור, להעביר את התנור לחום עליון ותחתון (בלי טורבו) ולהנמיך את טמפרטורת התנור ל-150 (או 160 ) מעלות.

  10. - לחכות עד שהתנור יתקרר לטמפרטורה זו ולהחזיר בחזרה את התבנית לתנור.

  11. - לצלות עד לדרגת הצלייה שאוהבים:

  12. למדיום רייר- 52-54 מעלות

  13. למדיום- 55-57 מעלות - כ 40 דקות

  14. למדיום וול- 58-60 כ-50 דקות.

  15. - רצוי למדוד לאחר כ 35 דקות את הטמפרטורה בעומק הבשר במרכז בעזרת מד-חום ייחודי

  16. - להוציא מהתנור, להניח את הרוסטביף על קרש חיתוך ולתת לו לנוח כ-10-15 דקות לפני שחותכים.

  17. - בינתיים להגביר את הטמפרטורה של התנור ל-220 מעלות ולהחזיר את הירקות לתנור עד שהם מקבלים השחמה יפה (במידה ותפוחי-האדמה לא שחומים).

  18. - לפרוס את הסינטה לפרוסות דקות.

  19. -ניתן לאכול גם קר למחרת