לןגן

פשטידת מחמ'אר (מעקודה)

מאת: איציק שלמה, פורסם: 31/05/2023 | 07:43
פשטידת מחמ'אר (מעקודה)

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1: מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה מעבירים לקערה גדולה מועכים לפירה ומחכים שיתקררו מעט. מקרמלים בנתיים בצל לבן בינוני חתוך לקוביות.

  2. 2: מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, אבקת מרק, כמון, כורכום, מעט מלח, שקית אבקת אפייה, חצי לימון סחוט פלפל שחור, את הבצל המטוגן, ואת פחית השימורים של האפונה והגזר מסוננת מנוזלים.

  3. 3: טורפים 10 ביצים בקערה נפרדת עד לבלילה אחידה ושופכים לקערה עם התפוחי אדמה המעוכים והתיבול, מערבבים היטב!

  4. 4: מחממים שליש כוס שמן זית בסיר שמפניה של מגנוס (קוטר 28) ומוסיפים את התערובת של המעקודה (לא צריך נייר אפייה ולא שום דבר) משטחים יפה ונותנים לזה 2-3 דקות עוצמה גבוהה עם מכסה סגור ואח״כ מנמיכים עוצמה לנמוכה-בינונית לבישול של כשעה שעה וארבעים דקות. אפשר לשים מגבת על המכסה שלא יצאו שום אדים.

  5. 5: סוגרים אש ומחכים קצת שתתמצק ותתייצב והופכים על כלי הגשה