לןגן

עוגת פלאן צרפתית

מאת: שירלי אך, פורסם: 25/05/2023 | 01:46
עוגת פלאן צרפתית

תקציר המתכון: מתכון שלמדתי מהסבתא האהובה שלי בפריס עוגה טעימה ועשירה בחלב מתאימה לחג השבועות

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכין את התנור ל180 מעלות במצב אפיה

  2. להרתיח את החלב

  3. להוסיף סוכר

  4. לערבב היטב

  5. בקערה נפרדת- לטרוף את הביצים עם סוכר וניל 1

  6. לצקת את החלב +הסוכר על הביצים הטרופות

  7. ולערבב היטב

  8. לשים חצי כוס סוכר במחבת על האש

  9. לערבב עד להשחמה

  10. לצקת את הקרמל לתבנית אפיה עגולה

  11. לתת לקרמל להתקשות מעט

  12. למזוג את החלב עם הביצים הטרופות לתוך התבנית של הקרמל

  13. לשים מים בתבנית אפיה גדולה מרובעת

  14. ואת התבנית העגולה בתוך התבנית המרובעת

  15. ולהכניס לתנור

  16. להשאיר לפחות שעה בתנור עד שהחלק העליון מזהיב

  17. בתיאבון

  18. וחג שמח