לןגן

פשטידת תפוחי אדמה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 24/05/2023 | 17:54
פשטידת תפוחי אדמה

תקציר המתכון: זה מתכון קל להכנה אופים עם בשמל וגבינה צהובה טעימה מושלמת ומתאימה לארוחת החג

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מקלפים את תפו"א פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ שמים בקערה את פרוסות האדמה מכסים במים קרים שוטפים מסננים ומייבשים במגבת ניר.

  2. משמנים בשמן זית תבנית מלבנית מסדרים את תפו"א בצורת מניפה שמים מלח פלפל שחור שמן זית מכניסים לתנור 180 מעלות למשך 40-50 דקות עד שתפו"א נעשים רכים ופריכים.

  3. בסיר שמים 40 גר' חמאה ממסים אותה מוסיפים 2 כפות קמח מערבבים היטב מוסיפים 2 כוסות חלב מערבבים עם מטרפה מבשלים ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מוסיפים חצי כפית מלח חצי כפית אגוז מוסקט וחצי כפית פלפל שחור ומערבבים מכבים את הגז ומוסיפים את גבינה צהובה מגורדת מערבבים.

  4. מוציאים את תבנית תפו"א מפזרים מעל את הרביכה שהכנו עד שמכסים את כל תפו"א עם הרביכה מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת אופים בתנור 180 דקות 15-20 דקות.

  5. מגישים חם.