לןגן

קיפודי אורז, חציל ובשר טחון

מאת: חנה גולן, פורסם: 12/05/2023 | 14:42

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל קצת יותר קטן מכדורי פינג פונג.

  2. לתבשיל

  3. בסיר רחב (סוטאז׳) עם שמן זית מטגנים את הבצל והשום כדקה מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים את מרק העוף ומביאים לרתיחה. מורידים לאש בינונית וממשיכים לבשל 7 דקות.

  4. מניחים בעדינות את הקציצות עם רווחים ביניהן (כי הן מתנפחות מהאורז) ומכסים את הסיר. הנוזלים אמורים להיות בגובה של 3/4 מהקציצות. מבשלים עוד רבע שעה עם מכסה סגור.

  5. במידה וחסרים נוזלים אפשר להוסיף כוס מים רותחים ולהמשיך לבשל.