לןגן

אלפחורס

מאת: דניאל טרמפורוש כהן, פורסם: 04/05/2023 | 16:41
אלפחורס

תקציר המתכון: מתכון סופר טעים לאלפחורס

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה :

  2. מקציפים במיקסר את החמאה עם הביצים והסוכר למשך לחצי דקה .

  3. מוסיפים את התמצית וניל והחלב ומערבבים . אחר כך מוסיפים את הקמח, הקונפלור והסודה לשתייה ומערבבים עם המיקסר .

  4. לאחר מכן לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד ונוח עבודה (אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח, ואם הבצק יבש- להוסיף חלב בהתאם לצורך) .

  5. מחממים תנור מראש ל-175 מעלות .

  6. את הבצק אני אוהבת להכניס לפחות לשעה למקרר כדי שיהיה קל יותר לעבוד איתו . את הבצק מרדדים ככה שלא יהיה עבה מידי ולא דק מידי. (אם הבצק נקרע להוסיף קמח) קורצים עיגולים (אפשר גם צורת לב)ומסדרים בתבנית, מכניסים לתנור ל- 9 עד 10 דקות, ורק כשהם מתקררים לגמרי יוצרים את האלפחורס . מורחים ריבת חלב בנדיבות על העוגייה ושמים עוד עוגייה מעל (צריך למרוח בכמות כזאת שכשלוחצים את 2 העוגיות הממרח יוצא לצדדים), אם לא יצא לצדדים אפשר עם כף או בעזרת פלטה למרוח קצת מסביב לעוגייה . את העוגייה מצפים בקוקוס .