לןגן

קובה מטוגנת

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 09/04/2023 | 20:37
קובה מטוגנת

תקציר המתכון: קובה מטוגנת במקום בורגול עם קמח מצה יוצאות טעימות ביותר ורכות שווה להכין

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים למלית

רכיבים לבצק הקובה

אופן הכנה

  1. אופן הכנת בצק הקובה:

  2. בקערה שמים כוס קמח מצה מעט מלח כוס מים פושרים מערבבים עד לקבלת בצק רך לעיבוד מניחים לנוח בערך חצי שעה.

  3. אופן הכנת מילוי הבשר:

  4. בסיר מחממים שמן זית לטגן את הבצל הקצוץ והשום הקצוץ עד להזהבה מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עם הבצל, מוסיפים את התבלינים מערבבים ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה מבשלים על אש בינונית במשך כחצי שעה עד שהבשר מוכן מקררים.

  5. אופן הכנת הקובה:

  6. מרטיבים את כפות הידיים צובטים מהבצק גושים בגודל של כדור פינג פונג. בידיים רטובות מכדררים את כל הגושים האלה לכדורים קטנים, מחזיקים כדור בכף היד ובאצבע רטובה של היד השנייה עושים בכדור גומא גדולה ככל האפשר עם דפנות הכי דקות שאפשר. ממלאים את הגומה בבשר, מכסים את המילוי בבצק ומהדקים. מגלגלים שוב בידיים רטובות לכדור מאורך ומניחים על מגש ככה עושים עם כל הכמות. לפני ההגשה מטגנים את הקובה בשמן עמוק וחם עד שהם שחומים לגמרי.