לןגן

עוגת קרמבו השחר העולה

מאת: סיון אוחיון אברג׳יל, פורסם: 19/03/2023 | 14:26
עוגת קרמבו השחר העולה

תקציר המתכון: עוגה טעימה ברמות! קלה להכנה וכשרה לפסח 🤗ללא קמח בכלל

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לתחתית

*להכנת הקצפת

*להכנת הגנאש

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה לתחתית: בקערת המיקסר לשים את החלבונים ולהקציף אותם במהירות הכי גבוהה, להוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף חלבונים יציב אך לא קשה מידי.. לאחר מכן להוריד למהירות הכי הכי נמוכה במיקסר ולהוסיף את החלמונים, הפודינג שוקולד וממרח השחר,לערבל עוד כמה שניות לאיחוד קל ולאחר מכן להוציא את הקערה ולהמשיך לערבב ביד עם לקקן בתנועות קיפול עדינות ( זהירות לא לשבור את הקצף..) עד לקבלת בלילה אחידה .

  2. לצקת את הבלילה לתבנית משומנת קלות בקוטר 24/26 אפשר גם מלבנית, ולאפות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות פס עליון תחתון ( לא טורבו!!) בערך* 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי .

  3. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, לתת לה להתקרר ( היא תרד בגובה וזה בסדר!)

  4. בינתיים מכינים את הקצפת :

  5. לשים את כל המרכיבים בקערת המיקסר לפי הסדר הכתוב ולהקציף במהירות בינונית עד לקצפת יציבה .

  6. למרוח את הקצפת מעל התחתית שהתקררה וליישר .

  7. להכניס למקפיא להתייצבות של כמה שעות ( אם אתם לא רוצים לחלץ מהתבנית.. או שהכנתם בתבנית מלבנית , מספיק להקפיא רק שעה.)

  8. לאחר ההקפאה להכין את הגנאש:

  9. להמיס את השוקולד מריר, השמנת ושוקולד השחר בתוך קערה במיקרו בפולסים קצרים ולערבב .

  10. לצקת מעל העוגה את הגנאש ולהכניס לקירור שיתייצב..

  11. ניתן לקשט מלמעלה כיד הדימיון ..

  12. בהצלחה ❤