לןגן

אורז פרסי

מאת: זהר מנדל, פורסם: 16/03/2023 | 23:54
אורז פרסי

תקציר המתכון: אורז טעים

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לעיגולים ומטגנים אותם בשמן ושמים על נייר סופג

  2. שמים 4 כפות שמן בסיר ומטגנים קלות את האורז מוסיפים מלח פלפל ו-6 כוסות מים ומבשלים את האורז חצי בישול (בערך 5-7 דקות)

  3. שמים מסננת על כוס מידה ושופכים את האורז למסננת (נוזל מהאורז נשפך לכוס) מזיזים את המסננת מהכוס כדי ששאר הנוזלים ישפכו.

  4. מנקים את סיר האורז ומייבשים אותו

  5. שמים 4 כפות שמן בסיר ומסדרים את תפוחי האדמה על תחתית הסיר ובהיקף הנמוך של הסיר

  6. שופכים את האורז על תפוחי האדמה (לא מהדקים), אם נשארו תפוחי אדמה מטוגנים אפשר להכניס גם אותם בין האורז ושופכים את הנוזל מכוס המידה.

  7. עושים חורים באורז עם הידית של כף עץ עד תחתית הסיר (ארובות קטנות) סוגרים מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ-15-20 דקות