תקציר המתכון: ראשית יש לשטוף את האורז היטב מכל הג'יפה שהייתה על הידיים של מי שקטף אותו, ותאמינו לי הייתה לו טונה של ג'יפה על הידיים כי ייקחו איזה 2-3 דקות מתחת לזרם של המים עד שכבר לא יצא לבן מהאורז. יש לבשל את האורז סה"כ 20 דקות. להכין סושי. יש לטבול את הידיים במים עם שמן על מנת שיהיה קל לגלגל סושי.
קטגוריה: שונות , מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
הכנת האורז
ראשית יש לשטוף את האורז היטב מכל הג'יפה שהייתה על הידיים של מי שקטף אותו, ותאמינו לי הייתה לו טונה של ג'יפה על הידיים כי ייקחו איזה 2-3 דקות מתחת לזרם של המים עד שכבר לא יצא לבן מהאורז. יש לבשל את האורז סה"כ 20 דקות.
הכנת החומץ
מוצאים סיר קטן, או אפילו פינג'אן, זורקים פנימה באלגנטיות את כל המרכיבים ומערבבים על אש גבוהה עד היווצרות תמיסה אחידה (הכוונה שאין יותר משקעים של סוכר ומלח למעטה של הפינג'אן) וזהו זה . לאחר 14 דקות שאורז עדיין על האש יש להכין את החומץ. לוקח כ 6 דקות ואז שניהם רותחים.
את תמיסת החומץ המוכנה יש להוסיף לאורז. מיד עם ההעברה, כאשר האורז עוד חם, יש למזוג את תמיסת החומץ ולערבב. כאשר האורז התקרר ניתן להשתמש בו להכנת הסושי.
יש לגלגל סושי, עם ירקות/ טונה לפי הטעם