לןגן

מרק בורש חם

מאת: נטשה ויינר, פורסם: 12/03/2023 | 12:29
מרק בורש חם

תקציר המתכון: מכינה לפחות 1 לחודש ניתן להוסיף עוף - כרעיים

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. לקחת סיר ולחתוך לתוכו: בצל, כרוב, תפוח אדמה, שמיר, גזר. צריך לצאת חצי סיר כל הירקות יחד. להוסיף מים. לשים על האש ולהרתיח. כשמים רתחו, להקטין את האש (עדיין צריך להמשיך לרתוח), יש להוסיף:מרק עוף, עלי דפנה, מלח ופלפל לפי הטעם.

  2. 2. בצלחת נפרדת יש לקחת את הסלק ולגרד אותו, ולסחוט לתוכו 1/3 לימון (תלוי בכמות בסלק) ולערבב.

  3. 3. כשהתפוח אדמה בסיר מוכן, להוסיף לתוכו את הסלק עם הלימון, ולהרתיח ביחד כ-5 דקות.

  4. 4. לא לשכוח לטעום! להוסיף שאר התבלינים לפי הטעם.

  5. 5. בתיאבון!!!

  6. *** ניתן לאכול עם שמנת חמוצה