תקציר המתכון: לחוח תימני - בדרך כלל מגישים את הלחוח עם מרק תימני וחילבה
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
לשים 2 כוסות מים בקערה, להוסיף את השמרים ולערב היטב, להוסיף את הסולת ולערבב היטב, להוסיף את הקמח, סוכר ומלח ולערבב היטב, להוסיף את המים בהדרגה ולהמשיך לערבב, חשוב מאוד להוסיף את המים בהדרגה ותוך כדי ערבוב לבדוק שאין גושים, שימו לב - הבלילה צריכה להיות נוזלית, (אם יש גושים אפשר לשים במעבד מזון ולטחון) לכסות את הקערה במגבת ולהניח בצד לשעה.
לאחר שעה יש בועות בבלילה - חשוב מאוד לא לערבב, לקחת 1 כף מצקת מהבלילה ולשים במחבת הקר, ולהזיז את המחבת לצדדים, שהבלילה תהייה על כל המחבת, לשים את המחבת על הגז על אש גבוהה (שימו לב לבועות) שהבצק מתיבש מלמעלה להנמיך את האש ולשים מעל המחבת קרש חיתוך מעץ לדקה, שהלחוח מקבל צבע זהוב יפה מלמטה להוציא מהמחבת, לקרר את תחתית המחבת עם מים קרים ולנגב, חשוב מאוד לקרר כל פעם עת המחבת, לא לשכוח לא לערבב את הבלילה.
למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, ✨תודה רבה✨