לןגן

סמוסה ממולאים בפטריות - פנינה קליין

מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 01/02/2023 | 15:22
סמוסה ממולאים בפטריות - פנינה קליין

תקציר המתכון: סמוסה ממולאים בפטריות - פנינה קליין מתכון מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד בערוץ 24

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מצרכים לבצק

למלית הפטריות

מומלץ להגיש עם צ'טני ירוק

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצק: לערבל בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמחים, אבקת האפייה ושמן הזית ולהוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד.

  2. ליצור מהבצק כדור ולמרוח אותו בשמן קנולה.

  3. לעטוף בניילון נצמד ולתת לבצק לנוח לפחות חצי שעה במקרר.

  4. אופן הכנת מלית פטריות : לטגן את הבצל במחבת עם מעט שמן עד הזהבה.

  5. להוסיף לבצל את התבלינים ולערבב.

  6. להוסיף את הפטריות החתוכות לקוביות.

  7. להוסיף את האפונה ותפו"א ולטגן יחד חמש דקות בערך עד שהאפונה קצת תתרכך .

  8. לתת למלית טיפה להצטנן.

  9. לחלק את הבצק ל- 8 כדורים.

  10. לרדד כל כדור לעיגול ולחצות כל עיגול לחצי.

  11. להניח כף מלית פטריות בפינה של כל חצי עי גול ולקפל למשולש.

  12. לטגן את משולשי הסמוסה מכל צד בשמן חם עמוק עד להשחמה.

  13. אופן הכנת הצ'טני: לטחון את כל המרכיבים יחד בבלנדר מוט ולהגיש.