תקציר המתכון: קריספית מבחוץ ומירקם ענן מבפנים
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
בקערת המיקסר אני שמה את הקמח(הוא כבר מנופה)
מוסיפה שמרים וסוכר,מערבבת,מוסיפה מלח ושמן זית ואת המים
תחילה מערבבת בכף מעץ רק עד שאני רואה שכל הבצק התגבש ולא נשאר קמח בתחתית. מכניסה את הקערה למיקסר ולשה עם וו גיטרה כ-10 דקות עד שהמירקם של הבצק נהיה חלק ואלסטי.
הבצק דליל וזה בסדר.
מעבירה את הבצק לקערה משומנת מזלפת טיפה שמן זית ובוגרת עם ניילון נצמד,נותת לו מנוחה 10 דקות ומתחילה עם הקיפולים שימו לב-
שמה ליידי קערה עם מים וכל פעם מרטיבה את הידיים,לוקחת קצה של הבצק בשתי ידיים מרימה למעלה,מותחת מעט ועוטפת את הבצק עד חקצה השני,מסובבת את הקערה רבע סיבוב לוקחת שוב את הצה של הבצק מרימה ,מותחת ועוטםת ככה חוזרת על הפעולה מארבע הצדדים,נותת לו מנוחה 10 דקות מכוסה,ושוב חוזרת על הפעולה 4 פעמים.כמו בסירטון.
מנוחה 10 דקות מפעם לפעם.
משמנת תבנית שמה נייר אפייה,יוצקת בתחתית שמן זית ומעבירה את הבצק לתבנית,מותחת בעדינות את הקצוות לקצה של התבנית עד כמה שניתן,מכסה את התבנית בתבנית עמוקה אחרת,לא בניילון ולא במגבת כי הבצק תופח ויידבק,מניחה לתפיחה עד שהבצק ממש מכפיל את נפחו-אין זמן מוגדר עד שרואים שהבצק מלא אויר ותפוח.
משמנים ידיים מזלפים שמן זית על הבצק ועם קצות האצבעות יוצרים גומות,שמים את העגבניות שרי והרוזמרין מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות טורבו בערך כ20 דקות או עד שהפוקאצה מזהיבה.
מגישים עם המטבלים של מיכל אנסקי ומתענגים.
בהצלחה ובתאבון