לןגן

מאפה ממולא תפוחי אדמה

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 23/01/2023 | 19:42
מאפה ממולא תפוחי אדמה

תקציר המתכון: מאפה תפוחי אדמה ובצל קל להכנה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מצרכים לבצק

המצרכים למילוי

אופן הכנה

  1. המילוי: לטגן את הבצל עם עט שמן עד לצבע זהוב כהה, לשים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, להביא לרתיחה ולבשל עד שתפוחי האדמה יתרככו, לשטוף ולקלף את תפוחי האדמה ולמעוך לפירה, עד שאין גושים, להוסיף את הבצל המטוגן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ולערבב, ולהניח בצד.

  2. הבצק: לשים בקערה את השמרים והסוכר והמים החמים ולערבב היטב, לחכות 1-2 דקות, ולהוסיף את שאר מצרכי הבצק, וללוש עד לבצק, לפזר מעט קמח על משטח העבודה, לשים את הבצק, וללוש עוד כ-5 דקות, חשוב מאוד לעבד את הבצק, לשים את הבצק בקערה משומנת, לכסות במגבת ולהניח בצד לתפיחה של שעה חצי.

  3. לפזר מעט קמח על משטח העבודה, להניח את הבצק, מעט קמח על הבצק, וללוש מעט, לפזר מעט קמח על משטח העבודה, לקחת חלק מהבצק, ולרדד למלבן מאורך בעובי של 1/2 ס"מ, לשים מילוי שורה בקצה הבצק, ולגלגל את הבצק מעל המילוי, ולהדק מעט, בצד השני של הבצק לחתוך לרצועות במרחקים שווים, לקחת כל רצועת בצק, לגלגל פעמים להדביק את הקצה מתחת לבצק הממולא.

  4. לשים על תבנית אפיה עם נייר אפיה משומן מעט, למרוח ביצה ולפזר שומשום בין רצועות הבצק, להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-35-40 דקות, עד שהמאפה בצבע זהוב יפה.

  5. ארוחה טעימה בקלי קלות.

  6. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q ✨תודה רבה✨ קישור לסרטון המלא https://youtu.be/_EdK2EgFZX0