לןגן

כרוב בתנור

מאת: חנה גולן, פורסם: 21/01/2023 | 09:54

קטגוריה: ירקות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. – מניחים נייר אלומיניום גדול פי 2 מגודל הכרוב על השיש ומעליו מניחים נייר אפייה

  2. – מניחים את הכרוב במרכז נייר האפייה כשהצד של הגזע כלפי מטה.

  3. - חוצים את הכרוב מעל כמו שחוצים פיצה למשולשים רק בלי לחצות עד הסוף ולחתוך את הכרוב לגמרי אלא רק ליצור חריצים עמוקים של משולשים מעל. כמה עמוקים? בערך 4-5 ס”מ.

  4. – מערבבים בקערה קטנה את שאר המצרכים ומברישים את הכרוב מכל הכיוונים ובנדיבות. את יתר הרוטב הטעים שופכים פנימה לתוך חריצי הכרוב.

  5. – עוטפים את הכרוב היטב עם נייר האפייה ורדיד האלומיניום ואם זה לא עוטף את הכרוב לגמרי בלי להשאיר ולו רווח אחד, לוקחים עוד רדיד אלומיניום ועוטפים את החלק הפתוח

  6. – מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וצולים במשך 3 שעות. כן, לא דקה פחות. אפשר גם יותר למי שרוצה, זה רק מעצים את הטעמים ומקרמל את הכרוב.

  7. – פותחים ונהנים.

  8. הערות ושדרוגים

  9. – אפשר להוסיף לרוטב של הכרוב גם 1/2 כפית אבקת שום או 2-3 שיני שום כתושות דק.

  10. – השיטה הזאת תעבוד יופי גם על כרובית, רק בכרובית שימו לה לחרוץ אותה בעדינות שלא תתפרק.

  11. – במקום מייפל אפשר סוכר חום, סילאן או כל ממתיק אחר . אפשר גם להמיר ברוטב צ’ילי מתוק.

  12. – במקום שמן זית אפשר לשים 70-80 גרם חמאה מומסת. ואפשר גם כמובן יותר למי שאוהב.