לןגן

פשטידת תפוחי אדמה ובשר טחון

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 20/01/2023 | 17:05
פשטידת תפוחי אדמה ובשר טחון

תקציר המתכון: פשטידת תפוחי אדמה ובשר טחון עם בורקס בשר מסביב

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מצרכים לבשר

שאר המצרכים

אופן הכנה

  1. לקלף את תפוחי האדמה, לשים בסיר עם מים ולבשל עד לריכוך, לסנן מהמים, להעביר לקערה ולמעוך לפירה..

  2. בקערה אחרת לשים את הביצים, אבקת אפיה, שמן וכורכום ולערבל מעט, ולהוסיף לקערה של תפוחי האדמה ולערבב היטב, להוסיף כוסברה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ולערבב היטב..

  3. לחמם 2 כפות שמן במחבת ולטגן מעט את הבשר הטחון, להוסיף את הבצל - ולהמשיך לטגן עד שהנוזל מתאדה מעט, להוסיף את התבלינים: כמון, אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור, ובהרט ולערבב היטב, להוסיף אגוזים טחונים ולערבב היטב, לטגן עוד דקה ולהוריד מהאש..

  4. לקחת מחבת שאפשר לאפות בתנור, להוסיף 1/4 כוס שמן, להוסיף מחצית מתפוחי האדמה וליישר מעל..

  5. להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות חצי שעה עם מכסה, להוציא מהתנור, להוסיף את הבשר לא עד הדפנות, להוסיף את שאר תפוחי האדמה וליישר מעל (ראי/ה סרטון) לכסות עם המכסה את המחבת ולאפות עוד חצי שעה, להוציא את המכסה ולאפות עוד חצי שעה, לשים מגש על המחבת ולהפוך, ולהניח בצד.

  6. לשים נייר אפיה על משטח העבודה, ולפזר מעט קמח, לפתוח את הבצק ולשים על נייר האפיה, ולחתוך לחצי, חצי אחד להניח בצד, לרדד מעט ולשים מהמילוי שנשאר שורה לאורך הבצק, ולגלגל מעט את הבצק על המילוי, למרוח ביצה בסוף המילוי על הבצק, ולחתוך ולגלגל את הבצק עד סוף, להכין 2 אותו דבר (ראי/ה סרטון).

  7. לשים את הפשטידה על מגש עטוף בנייר כסף, לשים את המילוי עם הבצק מסביב, ולהשלים את החסר, לשים את הקצוות אחד בתו השני, למרוח ביצה על הבצק מסביב, ולפזר מעל שומשום, להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות, ולאפות עד שהבצק נהיה בצבע זהוב יפה.

  8. פשטידה מאוד טעימה - מתכון מנצח..

  9. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q ✨תודה רבה✨ קישור לסרטון המלא https://youtu.be/XYB1UOQ5_CI