תקציר המתכון: מרק תפו"א עם עוף מנה קלה מהירה בריאה ומאד מזינה, מתכון למרק פשוט שיהפוך למנה אהובה על כולם
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
בסיר מחממים שמן ומטגנים את שוקי/ ירכי העוף כ-3 דקות עד שהעוף משחים. קוצצים דק את 2 מקלות הסלרי מוסיפים לעוף ומטגנים 5 דקות על אש בינונית. חותכים את תפו"א לקוביות ומוסיפים למרק ממשיכים לטגן כמה דקות מוסיפים ליטר וחצי מים מרתיחים מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות.
במחבת מחממים שמן קנולה קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, קוצצים דק את השום ומוסיפים לבצל כמה דקות, קוצצים את הכרישה ומוסיפים לבצל ממשיכים לטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב, מגרדים את הגזרים ומוסיפים לבצל מטגנים חותכים את הקישואים לקוביות מוסיפים לירקות וממשיכים לטגן עוד כמה דקות ע"י ערבוב מתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה ואגוז מוסקט מערבבים מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וממשיכים לבשל על אש בינונית 7 דקות.
מוסיפים את תערובת הירקות לסיר המרק מערבבים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. לפני סוף הבישול מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מערבבים מכבים את הלהבה מוזגים לקערת מרק אוכלים ונהנים.