לןגן

עוגת שוקולד פאדג סמדר יפרח

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 05/01/2023 | 15:35
עוגת שוקולד פאדג סמדר יפרח

תקציר המתכון: עוגת שוקולד פאדג - רולדה כל כך טעימה שלא תפסיקו לנשנש

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הבצק: לשים בקערה את החלבונים ולערבל מעט, להוסיף את ה-4 כפות סוכר בהדרגה ולערבל עד לקצף יציב, ולהניח בצד.

  2. בקערה אחרת לשים את החלמונים ולערבל מעט, להוסיף את ה-2 כפות סוכר בהדרגה ולהמשיך לערבל, להוסיף חלב, שמן, תמצית וניל ומלח, ולערבל עד לצבע בהיר יותר, להוסיף אבקת אפיה, קקאו וקמח, ולערבב היטב לתערובת אחידה, להוסיף את קצף החלבונים בהדרגה, ולערבב בצורת עטיפה לתערובת אחידה, ולהניח בצד.

  3. לקחת תבנית רחבה עם נייר אפיה ולשמן מעט, ליצוק את התערובת לתבנית, וליישר לשכבה אחידה.

  4. להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-20 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם כשהוא יוצא יבש, להוציא מהתנור ולצנן לחלוטין.

  5. לשים נייר אפיה על משטח העבודה, ולפזר מעל מעט סוכר, להפריד את דפנות העוגה מנייר האפיה, ולהפוך את התבנית על הסוכר, ולהוציא את נייר האפייה.

  6. שוקולד פאדג': להמיס את השוקולד במיקרוגל ב-30 שניות (אם השוקולד לא נמס תשימו שוב ל-30 שניות) ולערבב היטב, להוסיף את השמנת המתוקה להקצפה ולערבב, להוסיף את הסירופ תירס ולערבב היטב, שימו לב - חשוב מאוד לעבוד מהר זה מתקשה, ולמרוח על כל העוגה בשכבה אחידה, לגלגל את העוגה בהידוק עד הסוף (ראי/ה סרטון) ולהכניס למקרר לשעה.

  7. אחרי שעה להכין שוב את השוקולד פאדג', ולמרוח על כל העוגה וליישר, ולגלגל עד הסוף, ולהכניס למקרר לשעה.

  8. הציפוי: לשים סיר קטן על הגז על להבה בינונית, לשים את השוקולד והשמנת המתוקה להקצפה וולערבב היטב, שהשוקולד נמס לכבות את הגז ולצנן כ-5 דקות, להוציא את העוגה מהמקרר ולהניח על צלחת מלבנית ארוכה, ולמרוח את הציפוי על כל העוגה, להכניס למקרר לפחות כשעה

  9. עוגה כל כך טעימה שלא תפסיקו לנשנש.

  10. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q ✨תודה רבה✨ קישור לסרטון המלא https://youtu.be/ja3p7G6Fuik