לןגן

קובה סלק

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 03/01/2023 | 17:22
קובה סלק

תקציר המתכון: קובה סלק במרק חמוץ מתוק

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קובה סלק

  2. לטגן בצל להוסיף 2 גבעולי סלרי קצוצים לאחר מכן נוסיף 6 עלי מנגולד, חב' סלק חתוך (בשקית וואקום) יחד עם המיץ שלו ישר לסיר,,,נמלא מים עד לחצי הסיר ונוסיף תבלינים: כף פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף כף, כף סוכר, מיץ מלימון 1 סחוט, פלפל לבן ומלח לפי טעמכם... כמובן אם חסרים תבלינים תוסיפו לפי הטעם הרצוי.

  3. נביא לרתיחה נוסיף את הקובות ונבשל בערך 45 דק'.

  4. למעטפת: מדידה בכוס חד פעמי שתייה חמה, קילו סולת כוס וחצי מים פושרים, כף אבק מרק עוף, רבע כפית מלח מעט פלפל לבן טחון וחצי כוס שמן לעבד את הבצק ולהכין עוד 3/4 כוס מים פושרים בצד ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד כמו פלסטלינה נוסיף בהדרגה עוד מים לפי הצורך. לא לשכוח להוסיף בהדרגה!

  5. לאחר עשיית בצק הסולת נניח מכוסה חצי שעה בצד.

  6. לבשר: נטגן בצל קצוץ נוסיף קילו בשר טחון נפורר עם מזלג, שהבשר מתחיל לשנות את צבעו לאפור נוסיף צרור עלי כוסברה קצוצים חצי כפית פפריקה רבע כפית בהרט מלח פלפל גרוס לפי הטעם הרצוי לכם וכף אבקת מרק עוף לערבב הכל ולהניח בצד.

  7. עם ידיים רטובות ניקח חתיכת בצק מהסולת בגודל של כדור פינג פונג נפתח לצורת פיתה קטנה נמלא נסגור לכדור נניח בתבנית נחזור על הפעולה עד שסיימנו את הבשר והבצק סולת. נכניס למרק המבעבע ונבשל 45 דק'