לןגן

רולדת קצפת

מאת: רחל פ , פורסם: 02/01/2023 | 17:16
רולדת קצפת

תקציר המתכון: קינוח חלבי או פרווה עם כל טעם שתרמו נוסטלגי ותמיד טעים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקרם

אופן הכנה

  1. להפריד את הביצים

  2. להקציף את החלבונים (הלבן) עם הסוכר עד שיש קצף יציב

  3. לערבב חלמונים עם שמן ווניל

  4. לקפל את החלמונים לתוך הקצף

  5. לאחר מכן לקפל גם את הקמח

  6. לשים נייר אפייה בתבנית ולשטח באופן שווה את כל הבלילה

  7. לאפות 180 בערך 14 דק עד שמזהיב ונראה מוכן

  8. שהעוגה יוצאת-

  9. לקחת נייר אפייה חדש, להניח אותו מעל מגבת נקייה ולפזר עליו קצת אבקת סוכר (שלא ידבק)

  10. להפוך את העוגה שיצאה ולקלף את הנייר אפייה ממנה

  11. לפזר אבקת סוכר גם מלמעלה ולגלג יחד עם המגבת.

  12. לפעמים הצדדים קצת מתייבשים אז סכ"ה שהעוגה מוכנה לחתוך אותם

  13. להכין את הקצפת- להקציף שמנת\ ריץ עם פודינג וחלב עד לקבלת קצב יציב (אפשר להוסיף פודינג בטעם, אפשר קקאו לשוקולד וכו)

  14. מורחים את הקצפת על העוגה ומגלגלים בעדינות- אפשר להוסיף לפני הגלגול שוקולד\ פירות\ ריבה וכו

  15. מצפים את העוגה גם למעלה עם הקצפת ומקשטים איך שרוצים