לןגן

ספירלת מפרום - עינב חקון

מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 31/12/2022 | 12:10
ספירלת מפרום - עינב חקון

תקציר המתכון: מתכון לספירלת מפרום של עינב חקון מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד שמשודרת בכל שישי בערוץ 24

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים לקציצות הבשר

תבליני זארובי פיצוחי הגליל

לירקות

מצרכים לרוטב של המפרום

אופן הכנה

  1. לחמם את התנור בתוכנית טורבו על 180 מעלות.

  2. לקצוץ דק במעבד מזון את הבצלים, השום, הכוסברה והפטרוזיליה.

  3. לערבב היטב את הירקות הקצוצים יחד עם הבשר הטחון.

  4. להוסיף את התבלינים לתערובת הבשר ולקרר במקרר כחצי שעה.

  5. ליצור קציצות גדולות בגודל כדור פינג פונג ולשטח אותן.

  6. לפרוס את תפוחי האדמה המבושלים לפרוסות עגולות בעובי 2 ס"מ.

  7. לחתוך חציל לפרוסות דקות, למרוח בשמן זית/ספריי שמן זית, לתבל במלח ולאפות בתנור על חום של 180 מעלות במשך כ-10-15 דקות.

  8. לפרוס את העגבניות לפרוסות דקות.

  9. לסדר בתבנית עגולה את הירקות והקציצות לפי הסדר הבא: תפוח אדמה, קציצה, תפוח אדמה חציל, עגבנייה וחוזר חלילה.

  10. לערבב בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב.

  11. ליצוק את הרוטב לתוך התבנית.

  12. לעטוף את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף ולהכניס לתנור לשעה ועשר דקות.

  13. להסיר את הנייר הכסף והאפייה ולהמשיך לאפות בתנור לעוד כ-20 דקות.