לןגן

ריזוטו פתיתים ברוטב שמנת פטריות - שיר צ׳יפ אשכנזי

מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 31/12/2022 | 11:58
ריזוטו פתיתים ברוטב שמנת פטריות - שיר צ׳יפ אשכנזי

תקציר המתכון: מתכון לריזוטו פיטריות של שיר צ׳יפ אשכנזי מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד שמשודרת בכל יום שישי בערוץ 24

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

תבליני זארובי פיצוחי הגליל

להגשה

אופן הכנה

  1. לטגן שום פרוס בסיר בינוני עם שמן זית וחמאה (שמן הזית מוסיף עוד טעם וגם מונע מהחמאה להישרף) ולהוסיף את הפטריות החתוכות גס.

  2. לערבב ולהוסיף את הפתיתים - יש ריח מושלם בבית עכשיו.

  3. בשלב זה אפשר גם להוסיף רבע כוס יין לבן, אך לא חובה.

  4. להוסיף את התבלינים ולפתוח אותם מעט בשמן - פלפל שאטה, פלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט.

  5. להוסיף כוס מים רותחים ולערבב היטב, כשהמים מצטמצמים להוסיף פרמז׳ן בנדיבות ועוד מים ולערבב שוב ללא הפסקה על אש גבוהה עד שהמים מתאדים. התהליך אמור לקחת 5-10 דק.

  6. להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב היטב

  7. להוריד מהאש ולהוסיף 25 גרם חמאה ולערבב

  8. להגיש בצלחות הגשה יחד עם פרמז׳ן ושמן כמהין לבנות