לןגן

גראוז מתכון מרוקאי

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 26/12/2022 | 19:41
גראוז מתכון מרוקאי

תקציר המתכון: גראוז מתכון מרוקאי כל כך טעים שלא תפסיקו לנשנש

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בסיר את מצרכי הסירופ ולהביא לרתיחה, ולבשל על אש בינונית כ-10 דקות עד הסמכה, ולהניח בצד לקרור מלא..

  2. לשים בקערה קמח ואבקת אפיה, להוסיף סוכר מלח ולערבב.

  3. בקערה אחרת לערבב היטב ביצה ומרגרינה/חמאה עד לתערובת אחידה, להוסיף את הקמח, להוסיף את חומץ, סוכר ומי וזהר, ללוש ולהוסיף מים בהדרגה, להוסיף מים כמה שהבצק סופח, עד לבצק נוח לעבודה ולא דביק, להניח בצד לחצי שעה..

  4. לחלק את הבצק ל-4 ולרדד כל חלק על משטח מקומח לעלה דק מאוד..

  5. לחתוך את הבצק לרצועות בגודל הרצוי, לקחת רצועת בצק ולגלגל על מזלג (ראי/ה סרטון) לשים בשמן עמוק וחם כ-160 מעלות, ולא מוציאה את המזלג לכמה שניות כדי שיקבלו את הצורה, ולטגן עד לצבע זהוב יפה משני הצדדים, להוציא למסננת ולטבול בסירופ הקר כדקה. אפשר לפזר שומשום קלוי..

  6. כל כך טעים שלא תפסיקו לנשנש...

  7. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCLVtnNKLH7c56W2ODKs8kRw ✨תודה רבה✨ קישור לסרטון המלא https://youtu.be/8bZ8JGo0vFw