לןגן

זלביה אליפות פשוט וקל - הסופגניה מהמטבח התימני של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 18/12/2022 | 05:51
זלביה אליפות פשוט וקל - הסופגניה מהמטבח התימני של סבתא לאה

תקציר המתכון: זלביה - סופגניות טעימות מהירות הכנה גם עם סוכר וגם עם עגבניות מרוסקות וסחוג, כל אחד יכול.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הזלביה ... מכניסים לתוך קערה את הקמח, שמרים יבשים, סוכר, סוכר וניל כאמור רק לזלביה מתוקה ומערבבים היטב היטב בעזרת כף.

  2. מוסיפים את המלח והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד דליל ודביק.

  3. שימו לב!!! אפשר ללוש את מרכיבי הבצק בעזרת הידיים או במיקסר עם וו לישה, לשיקולכם.

  4. מכסים ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  5. לאחר כשעה של התפחה, במחבת רחבה על להבה בינונית-גבוהה מחממים כוס שמן כ-3 דקות, בידיים רטובות קורצים חתיכה מהבצק, הגודל המסורתי זה בערך חצי פיתה, משטחים בעזרת הידיים ומעבירים בזהירות למחבת, מטגנים וכאשר רואים שחלקה העליון של הזלביה תפוח וחלקה התחתון זהוב הופכים אותה בעזרת שני מזלגות, כשהזלביות זהובות ותפוחות משני הצדדים מעבירים לצלחת הגשה יפה שעליה נייר סופג לספיגת עודפי השמן, מגישים לשולחן וזוללים

  6. זהו חברות וחברים תיהנו, בהזמנות זו מאחלת לכולם חג חנוכה שמח

  7. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה