לןגן

זנגולה מהמטבח העיראקי

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 17/12/2022 | 21:32
זנגולה מהמטבח העיראקי

תקציר המתכון: זנגולה עיראקית הם שבלולים קשיחים ומבהיקים מסירופ

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערת הקמח את השמרים והסוכר ולערבב, להוסיף את המים ולערבב, להוסיף תמצית וניל, גרידת לימון ומלח ולערבב לבלילה אחידה, לכסות במגבת ולהניח במקום חמים לשעה.

  2. סירופ - לשים את מצרכי הסירופ בסיר קטן על הגז על להבה גבוהה, להביא לרתיחה, להנמיךאת הלהבה ולבשל עוד כ-10 דקות, עד שהסירופ נהייה סמיך מעט, לצנן לחלוטין.

  3. שימו לב לבצק, עם בועות, לערבב מעט ולהעביר לבקבוק לקיץ/שקית זילוף,

  4. לחמם שמן במחבת רחבה, לשים מהבצק בתוך השמן בצורה סיבובית וליצור עיגולים אחד על השני (ראי/ה סרטון) לטגן משני הצדדים עד לצבע זהוב כהה, טיגון כדקה לכל צד, להוציא לצלחת על נייר סופג, שימו לב - לא לשים אותם אחד על השני.

  5. לטבול אותם כשהם עדין חמים בתוך הסירופ הקר לכמה שניות, להוציא לצלחת ולא לשים אותם אחד על השני.

  6. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCLVtnNKLH7c56W2ODKs8kRw ✨תודה רבה✨ קישור לסרטון המלא https://youtu.be/5eiGtzoL-Lg