לןגן

לחמניות ממולאות

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 24/03/2015 | 15:59
לחמניות ממולאות

תקציר המתכון: למי שעוד לא הכינה..לא לפספס!!!! מתכון ללחמניות ממולאות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

מילוי

אופן הכנה

  1. 3 וחצי כוסות קמח....כף שמרים יבשים....כף סוכר....לערבב להוסיף רבע כוס שמן ....אחד ורבע כוס מים חמימים...ללוש כמה דקות ולהוסיף כפית מלח...להמשיך ללוש לבצק חלק רך וגמיש....אם הבצק מרגיש יבש..להוסיף מים עם כף....להעביר לקערה משומנתלכסות ביילון ולהתפיח בחדר שינה עם שמיכה מעל .עד שמכפיל את נפחו.....מילוי: לטגן בצל...להוסיף גמבה חתוכה...פטריות...וחזה עוף חתוך...לא חובה...לתבל במלח ופלפל אש נמוכה...פפריקה מתוקה...להוריד מהגז ולהוסיף כפית פלפל צ'ומה...לקרר...שהבצק תפח לחלק אותו לכדורים..לפי הגודל הרצוי...אפשר כמה כדורים ואפשר לשתיים ולעשות 2 לחמניות גדולות...לשטח עם הידיים על השיש..לשים מלית באמצע...לסגור כמו שקית..לאסוף שוליים ולסגור ולהפוך..שהבצק החלק כלפי מעלה...להניח בתבנית..ולשטח עם כף היד טיפה..ולמרוח שמן זית...לאפות ב 175 מעלות עד שמזהיב....שיוצא מהתנור להבריש שוב בשמן זית..!!!! כל המתכון עם כוס חד פעמי של שתיה קרה!!!! ניתן למלא בבשר טחון...או בגבינות...או בטונה...שימו לב...התפחה אחת!!!..על מנת להרגיש מילוי