תקציר המתכון: שבקייה של סמדר יפרח מתכון מנצח
קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
לשים בסיר את מצרכי הסירופ ולהביא לרתיחה, ולבשל על אש בינונית כ-10 דקות עד הסמכה, ולהניח בצד לקרור מלא.
לשים בקערה קמח ואבקת אפיה, להוסיף סוכר מלח ולערבב,
בקערה אחרת לערבב היטב ביצה ומרגרינה/חמאה עד לתערובת אחידה, להוסיף את הקמח, להוסיף את חומץ, סוכר ומי וזהר, ללוש ולהוסיף מים בהדרגה, להוסיף מים כמה שהבצק סופח, עד לבצק נוח לעבודה ולא דביק, להניח בצד לחצי שעה.
לחלק את הבצק ל-4 ולרדד כל חלק על משטח מקומח לעלה דק מאוד.
לחלק למלבנים לפי הגודל הרצוי, ליצור חריצים דקים, לקפל לחצי ואז שוב לחצי ליצור מעט מרווח בין החריצים, לקחת את ראש הבצק ולהעביר דרך החור, ראו את הסרטון, להדק את הקצוות ולחתוך את הקצה המיותר כדי שייווצר שפיץ.
לטגן בשמן עמוק עד לצבע זהוב יפה משני הצדדים, להוציא למסננת ולטבול בסירופ הקר כדקה. אפשר לפזר שומשום קלוי.
למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/5ti-liPSsQM