לןגן

סנייה - אתי זהבי

מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 13/12/2022 | 11:01
סנייה - אתי זהבי

תקציר המתכון: מתכון של אתי זהבי מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד המשודרת כל יום שישי בערוץ 24

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבשר

לטחינה

לקישוט

אופן הכנה

  1. לטחינה: מערבבים בבלנדר מוט 500 גרם טחינה, מיץ מ 3-4 לימונים, צרור פטרוזיליה קצוצה, 1.5-2 כוסות מים, 2 שיני שום, עד קבלת טחינה דלילה.

  2. לתערובת הבשר: לגרד את הקישואים ולסחוט את הקישוא ולהניח את הקישוא בקערה עם הבשר הטחון

  3. לקצוץ את הפטרוזיליה

  4. לערבב את הבשר הטחון עם הקישואים ,הפטרוזיליה, הביצה, המיונז והשמן בקערה גדולה

  5. להוסיף את התבלינים ולערבב היטב שוב .

  6. לתת לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר

  7. להכין מתערובת הבשר כדורים קטנים בגודל של כדור פלאפל

  8. לחמם את השמן על מחבת טפלון ולצרוב את כדורי הבשר כ 20 דקות

  9. להעביר את הכדורים הצרובים לתבנית פיירקס מרובעת

  10. לשפוך את הטחינה מעל עד כיסוי מלא של הקציצות

  11. לקשט בצנוברים קלויים ומכניסים לתנור 180 מעלות ל דקות 30

  12. לטחינה: לערבב בבלנדר מוט : טחינה, מים קרים, לימון ,מלח, פטרוזיליה ושיני שום כתוש עד לקבלת טחינה דלילה.

  13. לבדוק את הטעם ולשפר לפי הטעם.