תקציר המתכון: לחם זעתר קליל ומשדרג את החלות של שבת
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
1. מכינים את הבצק- קמח ושמרים לערבב, סוכר שמן ומים ואחרי לישה מוסיפים את המלח.
2. מים שמים עד שהבצק נפרד מדפנות המיקסר ומתגבש לגוש. זה יכול להיות פחות מ2.5 או קצת יותר לכן שמים כוס בהתחלה ואת כל השאר בהדרגה. אם יבש להוסיף מים ואם דביק לשים קצת קמח.
3. להתפיח עד להכפלת הנפח (ביום חם יכול פחות משעה ביום קר יכול לקחת גם שעתיים)
4. עושים 3 רצועות באותו אורך ועובי
5. מניחים אותם בתבנית ומחברים למעלה ולמטה (ראו בתמונה)
6. מערבבים בצלוחים שמן זית, טימין, זעתר ומורחים על הלחם. מפזרים קצת מלח גס ושומשום אם רוצים
7. נותנים עוד התפחה ואופים ב180
8. שיוצא עוד מריחה של שמן זית