לןגן

לחם בוכרי

מאת: רחל פ , פורסם: 29/11/2022 | 12:50
לחם בוכרי

תקציר המתכון: לחם בוכרי- לחם כפרי טעים מהעדה הבוכרית

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לעיצוב:

אופן הכנה

  1. 1. מכינים את הבצק במיקסר. קמח ושמרים לערבב, מוסיפים סוכר שמן וקצת מהמים ומתחילים לערבב. מוסיפים את כל המים בהדרגה ולבסוף את המלח.

  2. 2. לישה במיקסר עד שיש בצק טוב ואחיד

  3. 3. התפחה ראשונה- להכפלת הנפח (ביום חם בערך שעה בחורף יכול להיות יותר. הזמן פחות משנה רק לשים לב שתופח)

  4. 4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח (חשוב כדי שלא ידבק). מחלקים את הבצק ל6 כדורים (אם רוצים שחלק יהיו גדולים יותר וחלק קטנים אז לחלק באופן אחר את הכדורים) לא לשים אותם צמודים אחד לשני כי הם שוב תופחים

  5. 5. מתפיחים את הכדורים עוד עשרים דקות בערך

  6. 6. מחממים מראש תנור על החום הכי גבוה שיש 250 - התנור צריך להיות לוהט מראש אז להדליק אותו עשר דקות- רבע שעה לפני נגיד

  7. 7. לאחר שהכדורים תפחו שוב לוקחים קערת מים קרים. מכניסים כדור בצק לתוכה לכמה שניות ועם הידיים מעצבים את הצורה- עבה בחוץ ושטוח בפנים ומניחים על תבנית עם נייר אפיה

  8. 8. מחוררים את האמצע עם מזלג כדי שלא יתפח מידי

  9. 9. שמים בנדיבות שומשום וקצח

  10. 10. אופים עד ששחום ונראה מוכן- זה קורה מהר אז לשים לב שלא ישרף

  11. טיפ- אם עברו כמה ימים ויש לכם לחם שהתייבש אפשר להרטיב אותו במים לעטוף במגבת ולחמם במיקרוגל- כמו חדש