תקציר המתכון: בייגלה הכי טוב קל ויוצא טעים
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
במיקסר עם וו לישה שמים מים חמים, סוכר, שמרים ושמן זית מערבבים מכסים ומניחים למנוחה למשך 20 דקות
עד שהשמרים תוססים.
בקערה שמים 4 כוסות קמח כף מלח ומעט סוכר מערבבים ומוסיפים לקערת המיקסר ולשים עד לקבלת בצק רך.
לשים את הבצק לפחות 5-7 דקות. הבצק יוצא דביק מקמחים משטח עבודה ולשים מעט את הבצק 2-3 משמנים קערה עם שמן זית שמים את הבצק מכסים ומניחים לתפיחה של שעה. מורידים את בועות האוויר מהבצק מחלקים את הבצק ל-10 כדורים מניחים לתפיחה של 15 דקות.
בקערה שמים שומשום מעט מלח וכף מים מערבבים היטב.
כל כדור פותחים לצורת בייגלה טובלים בשומשום משני הצדדים.
אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהבייגלה מזהיבים.