לןגן

בייגלה ירושלמי

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 23/11/2022 | 19:55
בייגלה ירושלמי

תקציר המתכון: בייגלה הכי טוב קל ויוצא טעים

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה שמים מים חמים, סוכר, שמרים ושמן זית מערבבים מכסים ומניחים למנוחה למשך 20 דקות

  2. עד שהשמרים תוססים.

  3. בקערה שמים 4 כוסות קמח כף מלח ומעט סוכר מערבבים ומוסיפים לקערת המיקסר ולשים עד לקבלת בצק רך.

  4. לשים את הבצק לפחות 5-7 דקות. הבצק יוצא דביק מקמחים משטח עבודה ולשים מעט את הבצק 2-3 משמנים קערה עם שמן זית שמים את הבצק מכסים ומניחים לתפיחה של שעה. מורידים את בועות האוויר מהבצק מחלקים את הבצק ל-10 כדורים מניחים לתפיחה של 15 דקות.

  5. בקערה שמים שומשום מעט מלח וכף מים מערבבים היטב.

  6. כל כדור פותחים לצורת בייגלה טובלים בשומשום משני הצדדים.

  7. אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהבייגלה מזהיבים.