קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
בסיר בינוני מחממים 5 כפות שמן, כשחם מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהקוביות משנות צבען.
מוסיפים לסיר את רצועות הבצל ואת פרוסות השום, מערבבים היטב ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
כעת מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים חצי שעה.
זה הזמן להוסיף את הגזר ואת גרגירי החומוס – מפזרים יפה על הבשר.
מוסיפים לסיר את התבלינים – כמון, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות, מחזירים מכסה ומבשלים עוד חצי שעה על להבה נמוכה.
זה הזמן להוסיף את האורז – שופכים אותו בשכבה אחידה מעל לכל המצרכים שכבר בסיר.
מוסיפים לסיר מים רותחים עד כ-2 ס"מ מעל לאורז, יש לבחור נקודה אחת במרכז הסיר ואליה לצקת את המים בעדינות.
מחזירים מכסה ומבשלים עוד חצי שעה, לאחר חצי שעה של בישול משאירים את המכסה לעוד כ-15 דקות.
הופכים את הסיר לצלחת הגשה גדולה ומגישים חם חם.