תקציר המתכון: יפרח מהמטבח הכורדי מתכון אליפות של נעמה יוסף
קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
יפרח ממולאים מהמטבח הכורדי
קרדיט לנעמה יוסף על מתכון מושלם
להרתיח 2 ליטר מים עם מעט מלח, להכניס כמה עלים כל פעם של עלי גפן ולחכות שישנו את צבעם לאחר שהכנו את כל ערימת העלי גפן נעבור לבצלים, נחרוץ בבצלים חריץ על לליבה לאורך כך שיפתחו לנו יפה במילוי לאחר הבישול... סה"כ 7 בצלים גדולים נגניס לסיק של המים הרותחים נבשל חצי שעה ונכבה
אחריי שהעלים מופרדים והבצל התרכך ולאחר שהעלי גפן מוכנים נכין את המילוי
למילוי
3 כוסות אורז עגול שוטפת את האורז טוב טוב מתחת לזרם מים, מסננת ומעבירה לקערה.מוסיפה כף רסק עגבניות, רבע כוס שמיר קצוץ, כפית מלח, קורט מלח לימון כף אבקת מרק עוף, כף סוכר ורבע כוס שמן זית/רגיל מערבב הכל ומסדרת בסיר. תטעמו לפניי את התיבול ותוסיפו מה שחסר.
לרוטב: ליטר מים רותחים בקערה עם רבע כוס שמן זית כף אבקת מרק עוף כף רסק עגבניות, כפית סוכר כפית מלח ומעט מלח לימון לפי טעמכם... לערבב ולשפוך לסיר.
שמה צלחת על הכל שופכת את הרוטב שהכנתי ומבשלת על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים והאורז מתנפח
בתחתית הסיר אפשר להניח נייר אפייה ומעט שמן ואז לסדר את הכל מגוגלת ומסודר, לא למלא הרבה במלית כי האורז מתנפח רצוי מעט שיתנפח ויצא רך אני ממלא כל עלה בחצי כפית מהתערובת אורז